Bedrukken en borduren

Bedrukken of borduren
U kunt de kleding bij Profashionwear laten voorzien van een logo of andere uitingen. Dit kan door middel van borduren of transfer bedrukking.

Borduren
Een borduring heeft een mooie classy uitstraling en is zeer duurzaam. Borduren is dé beste oplossing voor het aanbrengen van uw logo of tekst op uw kleding. Wij maken uitsluitend gebruik van polyester borduurgarens waardoor de borduring niet zal verkleuren en krimpen tijdens het wassen of het droogprogramma. Ook is borduren per stuk te realiseren.

Hoe gaat borduren in zijn werk? Na dat er een bestelling geplaatst is laten wij een borduurkaart van uw logo maken. Hiervan ontvangt u uiteraard een proefborduring ter goedkeuring. De proefborduring wordt op de bestelde stofkwaliteit (polo, blouse, sloof) gemaakt zodat u kunt zien hoe het logo er daadwerkelijk uit komt te zien. Pas na akkoord op de proef borduring voorzien wij de bestelde kleding van de borduring(en).

Voor het maken van een borduurkaart ontvangen wij graag een goed en scherp bestand van het logo. Een goede jpg of pdf-bestand is voldoende. Wij berekenen éénmalig de kosten voor een borduurkaart. De borduurkaarten blijven bij ons in het systeem, deze kosten zijn dus éénmalig en komen bij een nabestelling te vervallen.

Transferdruk/Flexdruk
Naast borduren kunnen wij de kleding ook leveren met een bedrukking. Voor het bedrukken van de bedrijfskleding maakt Profashionwear gebruik van transferdruk. Hiervoor worden transfers geproduceerd. Deze transfers (simpel voorgesteld als stickers) worden onder een warme temperatuur en door een hoge druk in de vezels van uw kleding geperst. De lijmlaag van de transfers wordt vloeibaar onder een bepaalde hitte en als deze afkoelt verlijmt deze zich aan het textiel waardoor uw kleding voorzien is van een bedruk logo. Let erop dat u nooit direct over een bedrukking heen strijkt of dat u de bedrukking in directe aanraking brengt met een andere grote hittebron. Het pers oppervlakte is groter dan de transfer. Dit betekent dat op enkele stoffen het persvlak van de drukpers rond het logo zichtbaar blijft. Wij proberen dit uiteraard tot een minimum te beperken.

Er zijn verschillende transfers. Onze normale transfers kunnen tot 60 graden gewassen worden. Ook kunnen we uw werkkleding voorzien van transfers dit tot 95 graden wasbaar zijn.

Transferbedrukkingen zijn uitermate geschikt als er een groot en vol logo op kleding geplaatst moet worden. Ook voor een full colour logo of een logo met kleurverloop adviseren wij een bedrukking. Artikelen zoals bijvoorbeeld een T-shirt wordt enkel bedrukt en niet geborduurd. Deze zijn namelijk vrij kwetsbaar en de kans is groot dat het T-shirt tijdens het borduren kapotgaat.

Om transfers te kunnen maken ontvangen wij graag een EPS of vector bestand van uw logo. Ook graag de Pantone PMS-c kleurnummers vermelden waarin u het logo bedrukt wenst te hebben.

Advies
Zoals u ziet zijn er vele opties om uw bedrijfskleding te voorzien van uw logo of andere reclame-uitingen. Wij adviseren u dan ook graag met het maken van de juiste keuze.